Wat is strafbeschikking?

      Geen reacties op Wat is strafbeschikking?

De OvJ legt een straf op misdrijven en op overtredingen. Logisch zal je zeggen. Als dat zo is hoef je namelijk niet naar de rechter. Toch is de rechter wel de enige persoon die z’n strafbeschikking oplegt. Dit kan en doet het OM dan niet. Ook kan een OvJ alleen een strafbeschikking opleggen bij het overtreden van meerdere dingen, bijvoorbeeld een overtreding of een misdrijf waar je maximaal een gevangenisstraf kan krijgen van 6 jaar. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat je een auto-ongeluk veroorzaakt. Doordat je bijvoorbeeld onder invloed rijd. Dit kan je ook een behoorlijk straf opleveren. Vooral als er andere mensen bij het ongeluk betrokken zijn. Veel mensen zoeken dan een de-strafrechtadvocaat.nl op. 

Het hebben van een auto is buiten dat om ideaal om te hebben. Het brengt je van a naar b en kan gaan en staan waar je wilt. Tegenwoordig zie je ook steeds meer mensen en vooral jonge mensen die een rijbewijs al hebben. Zo mag je bijvoorbeeld al afrijden als je 17 bent. In verhouding van vroeger, toen ging iedereen met de bus naar de stad, maar omdat het tegenwoordig allemaal zo veel duurder wordt willen mensen ook meer vrijheid. Ook is het kopen van een auto een enorme stap. Waar doe je nou goed aan voor de prijs wat je in gedachten hebt. Er zijn namelijk ook zoveel auto’s. De ene is wel een automaat bij de andere zit er geen airco in. Het is nog een hele opgave. Het kopen van een auto hoef je trouwens geen rijbewijs te hebben. Dat is iets wat veel mensen niet weten. Ook doet eigenlijk niemand het, omdat je er gewoon simpelweg niks aan hebt. Het hebben van een eigen auto geeft mensen ook zo veel meer vrijheid. Geen schema’s wat je meer hoeft bij te houden voor verschillende overstappen te maken met de treinen of bussen. Ook kan je allemaal verschillende routes rijden om zo op je bestemming te komen. Dit zie je vaak als mensen bijvoorbeeld op vakantie gaan. 

Verschillende soorten auto’s

Ook heb je allemaal verschillende soorten auto’s. Hoge auto’s, lage auto’s de ene nog luxer dan de ander. Ook hebben alle auto’s andere prijzen. Zo is het kopen van een auto nog een heel ding. Dan kan je ook nog auto’s lease, zowel privé als zakelijk leasen. Dit wordt overigens wel het meeste gedaan. Tegenwoordig zijn alle nieuwe auto’s wat je ziet op de weg geleased. Ongeveer 85% daarvan is dus door bedrijven of door mensen privé geleased. Dit wordt vaak gedaan zodat men zelf niet een flinke investering hoeft te toen. Dit is dan ook een erg handige manier om toch een auto te kunnen rijden. Het nadeel is alleen wel dat je elke maand een x bedrag moet betalen wat je uiteindelijk niet terug krijgt. Je kan het een beetje zien als het huren van een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *