Waarom Volvo occasions zo populair zijn tegenwoordig

Volvo is een automerk dat bekend staat om degelijkheid. Een Volvo gaat lang mee en kan veel hebben. De ideale gezinsauto, dus. Maar ook voor zakenmensen of singles is het een perfecte auto. Ze zijn echter ook duur, en daarom kiezen veel mensen voor Volvo occasions

Volvo occasions

Wat is een occasion?

Een occasion is een tweedehands auto die te koop staat en waarvoor al eerder een kentekenbewijs is afgegeven aan een eerdere eigenaar. Vaak is het een auto die nog in goede staat is maar toch al flink in waarde is gedaald door de vorige eigenaar. Auto’s verliezen namelijk al snel een groot deel van hun waarde. Dat is misschien jammer voor de eerste eigenaar maar goed voor jou, want zo kun jij dus een Volvo rijden voor een veel lagere prijs. De term is ontleend aan het Franse voiture d’occasion maar is dus door de jaren heen verbasterd naar een behoorlijk Engelse uitspraak. 

Is dat geen risico?

Een tweedehands auto kopen voelt misschien als een risico. Dat kan zeker zo zijn als je bij andere producten ook liever niet kiest voor tweedehands, zoals bij kleding of meubels. Maar een auto is echt anders. Sommige mensen rijden er maar een jaar in voor ze een nieuwe willen. Die auto’s zijn dus nog prima! Je kunt ze zelfs helemaal laten reinigen aan de binnenkant als je dat fijn vindt om eventuele nare geurtjes van vorig gebruik eruit te halen, al is dit vaak helemaal niet nodig want de aanbieder doet dit al voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *