Waar moet je op letten bij het kopen van je eerste auto?

Voor veel mensen is het kopen van hun eerste auto een mijlpaal in hun leven. Het is een flinke investering en mensen zien hun eerste auto dan vaak ook een beetje als hun eerste liefde. Het is een auto die je niet snel vergeet en je wilt natuurlijk de juiste auto kiezen. Het kopen van een nieuwe auto is voor veel mensen niet realistisch en daarom kijken mensen al snel naar mooie tweedehandsauto’s/ occasion. Echter is het kopen van een eerste auto spannend en daarom vergeten mensen snel dingen. Wil je nou je eerste auto kopen? Dan is het zeker handig om dit artikel aandachtig te lezen.

Erkend autobedrijf

Veel mensen denken dat het handig is om een tweedehandsauto van iemand anders te kopen. Echter is het voor veel mensen beter om een tweedehandsauto bij een dealer of garage te kopen, aangezien je hier vaak wel recht hebt op garantie. Wanneer de al in slechtere staat is als die lijkt kan je dit dus laten repareren op de koste van het bedrijf waar je het koopt. Het is natuurlijk wel een stukje duurder als wanneer je de auto via bijvoorbeeld marktplaats koopt, maar een auto meteen repareren zonder garantie kost uiteindelijk meer geld en gezeur.

Test de auto

Natuurlijk is het altijd verstandig om een proefrit te maken in een auto die je aanschaft. Pas als je zelf hebt gereden, weet je hoe de auto rijdt. Maak een goede, uitgebreide proefrit om alles over de auto te leren. Rij dan ook op verschillende plekken om verschillende situaties te kunnen inspecteren.

Vraag naar het onderhoud

Het is belangrijk dat een tweedehandsauto goed onderhouden is. Wanneer je geen recht hebt op garantie is dit nog belangrijker. Het is dus belangrijk om onderhoudsgeschiedenis na te vragen. Zorg wel dat je bewijzen hierbij krijgt en voorkom dat de verkoper de deal mooier maakt dan dat het daadwerkelijk is.

Verzeker je auto

Het is belangrijk om een autoverzekering voor je auto af te sluiten wanneer je deze koopt. Je bent namelijk wettelijk verplicht om je auto te verzekeren wanneer je erin wilt rijden. Kijk welke WA-verzekering bij jou past en sluit deze af bij een verzekeraar naar keuze.