Scooterverzekering afsluiten? Dit is waarom u het moet doen

Heeft u net uw scooter rijbewijs gehaald en kunt u niet wachten om op de scooter te stappen en te gaan rijden? Of heeft u net een nieuwe scooter gekocht? Dan is het handig om uw scooter eerst te verzekeren. Naast dat een bepaalde scooterverzekering verplicht is, is het namelijk handig om voor meer verzekerd te zijn. Hier leggen we u uit waarom.

De verplichte WA-verzekering

Ten eerste is de voornaamste reden voor u om uw scooter te verzekeren misschien omdat het verplicht is. Of althans, de WA-verzekering is verplicht. Deze verzekering dekt de eventuele schade die u een ander toebrengt wanneer er iets gebeurt terwijl u op uw scooter rijdt. Omdat deze verzekering verplicht is, moet u er sowieso voor zorgen dat u deze verzekering heeft afgesloten voordat u op de scooter stapt.

Diefstal en schade

De voornaamste redenen om een aanvullende scooterverzekering te nemen naast de WA-verzekering, zijn over het algemeen diefstal van uw scooter of schade aan uw scooter. Wanneer u het belangrijk vindt om hiertegen beschermd te zijn, is het goed om te weten dat u kunt kiezen voor een casco dekking of een all risk dekking.

Het voornaamste verschil tussen de casco en all risk dekking is het feit dat u met een all risk verzekering ook verzekerd bent voor eventuele schade die u zelf aan uw scooter toebrengt, terwijl u dit met een casco verzekering niet bent. De casco verzekering dekt wel diefstal van uw scooter, maar niet een deuk of kras aan uw scooter waar u zelf voor verantwoordelijk bent.

Scooterverzekering

Welke scooterverzekering past bij u?

De keuze of en welke aanvullende verzekering u neemt naast de WA-verzekering, is natuurlijk een persoonlijke. Vaak is het echter zo dat mensen met een gloednieuwe, nog helemaal gave scooter ervoor kiezen om all risk verzekerd te zijn, terwijl mensen met een wat oudere scooter die al de nodige krasjes en deukjes heeft ervoor kiezen om slechts een casco verzekering – of geen aanvullende verzekering – te nemen.

Daarnaast is de prijs natuurlijk ook van belang. U kunt op verschillende websites aanbieders van scooterverzekeringen vergelijken en dus gemakkelijk een goedkope scooterverzekering vinden. Naast dat u hier de premie kunt zien, is het belangrijk om ook te letten op eventuele korting bij schadevrije jaren. Dit houdt in dat naarmate u langer schadevrij rijdt – en dus niets claimt bij de verzekering, hoe lager uw premie wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *