Probeer eens een penpal!

In deze gekke tijden kan het moeilijk zijn om nieuwe banden te leggen. Toch is het net zo belangrijk, misschien wel belangrijker, dan normaal. Een goede manier om met mensen in contact te komen of te blijven, is door hen een kaart te sturen. Een band leggen met iemand door middel van alleen maar post is een penpal. Met een penpal wordt er gecorespondeerd door brieven, zowel door post of over de e-mail. Communiceren zonder elkaar fysiek te zien dus, wat een andere band zal leggen dan wanneer je elkaar wel fysiek ziet. Perfect om nu eens uit te proberen.

Hoe vind je een penpal?

Zoals gezegd is een penpal iemand met er gecommuniceerd wordt door middel van het sturen van fysieke of digitale brieven, dus via de post of e-mail. Het concept ‘penpal’ bestaat al decennia. Er zijn complete netwerken opgebouwd, die over de hele wereld spannen. Het hebben van een penpal kan helpen met het leren van een andere taal of over een andere cultuur. Natuurlijk kan het ook gebruikt worden om nieuwe vrienden te zoeken met mensen die misschien niet in de buurt wonen.

Het zoeken van een penpal hoeft niet moeilijk te zijn, als er duidelijk is waar er gezocht kan worden. Oorspronkelijk werd het gedaan door middel van contactadvertenties in kranten. Tegenwoordig is dat iets minder. Penpals worden nu vaak opgezocht via verschillende websites. Typ maar ‘penpal’ in in de searchbar en er komt vast een site naar boven die kan helpen. Een andere manier om een penpal te zoeken is door middel van social media. Zo zijn er op Instagram vele accounts over het hebben en het zoeken van penpals. Ook hier hoeft alleen maar ‘penpal’ (of ‘penpalwanted’) ingetypt te worden en het nodige wordt vaarschijnlijk snel gevonden.

Kaartjes versturen

Traditioneel worden er met het hebben van penpals kaarten verstuurd, maar hier kan natuurlijk een eigen draai aan gegeven worden! Voor de fysieke post kan het een gekocht kaartje zijn, maar het kan ook leuk zijn om een kaart zelf te maken. In het kaartje kan alleen maar tekst staan, maar er kunnen ook dingen bijgevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan stickers of washi tapes. Het kan zo gek gemaakt worden als de penpals zouden willen. De inhoud kan veranderen per persoon, zowel de persoon die het verstuurt als de persoon die het ontvangt. De gehele brief kan afgestemd worden op de penpal.

Pakketjes versturen

Naast het versturen van kaarten is het soms leuk om een pakket versturen. Net zoals bij de kaartjes kunnen paketten aangepast worden op de persoon die het verstuurd en de persoon die het ontvangt. Vaak worden er snoepjes en ander eten ingedaan, zeker als het een internationaal pakket is. Dan is het leuk om dingen te krijgen die bekend zijn in die cultuur. Het versturen van pakketten is misschien niet het eerste waar mensen aan zullen denken als zij denken aan het hebben van een penpal, maar het kan toch nog een leuk ding zijn. Een bonus is dat het altijd leuk is om pakketjes te ontvangen.