Optimaal je brommer verzekeren met deze tips

      1 reactie op Optimaal je brommer verzekeren met deze tips

Wil je graag je nieuwe brommer verzekeren? Dan heb je daarvoor wellicht een paar voorbereidingen te doen. Allereerst zal je aan de hand van de waarde van je brommer evenals op basis van je rijgedrag (dus de afstanden die je aflegt) moeten bepalen welk type brommerverzekering je precies gaat afsluiten. Je kan ervoor kiezen om gewoon de wettelijk verplichte WA-verzekering aan te vragen, maar het is zeker ook mogelijk om te kiezen voor een meer uitgebreide verzekering. Wil jij graag de meest optimale brommerverzekering afsluiten? Wees er dan zeker van om je even te verdiepen in de onderstaande tips! 

Tip 1: Hoeveel bedraagt de waarde van je brommer?

Je brommer verzekeren doe je in de praktijk niet zonder eerst even grondig na te denken of in ieder geval stil te blijven staan bij de waarde waar je brommer over beschikt. Dit is echt zeer belangrijk, want voor veel mensen is dit een punt waar ze geen of in ieder geval te weinig rekening mee houden. Wat de waarde van je brommer betreft moet je rekening houden met twee verschillende factoren die de premie van je verzekering kunnen beïnvloeden namelijk:

  1. De aankoopwaarde van je brommer; 
  2. De actuele waarde waar je brommer over beschikt; 

In eerste instantie is er dus de aankoopwaarde. Deze speelt vooral mee voor nieuwe brommers. Dit geldt niet in het minst voor mensen die ervoor hebben gekozen om hun nieuwe brommer te lenen en niet zomaar uit de hand te betalen. In dat geval kan het altijd een goede keuze zijn om je brommer te verzekeren via www.diks.nl met de meest optimale voorwaarden. Is er sprake van een bepaald schadegeval waardoor je brommer bijvoorbeeld volledig kapot is? Dan kan een WA + volledige cascoverzekering je mogelijks alsnog (gedeeltelijk) vergoeden. Dat is niet het geval wanneer je alleen maar de verplichte WA-verzekering gaat afsluiten. 

Een tweede punt om bij een brommer verzekeren aandacht aan te besteden heeft te maken met de actuele waarde. De aankoopwaarde van een brommer die heel oud is mag namelijk vrij hoog liggen, dat zal niet langer gelden voor de actuele waarde van het voertuig. Je brommer verzekeren met de meest uitgebreide verzekering is dan wellicht niet echt interessant meer.

Tip 2: Hoe vaak ga je met je brommer rijden?

Uiteraard heeft de waarde van je brommer een grote invloed op het soort brommerverzekering die je gaat afsluiten. Dat geldt echter eveneens voor hoeveel keer je met de brommer gaat rijden. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen twee verschillende situaties:

  1. Wanneer je de brommer enkel voor recreatief gebruik hebt gekocht;
  2. Wanneer de brommer het voor jou belangrijkste transportmiddel is; 

In het eerste geval is het mogelijk dat je aan enkel en alleen de WA-verzekering voldoende hebt. Dat is vooral het geval wanneer je geen nieuwe brommer, maar wel een tweedehands exemplaar hebt gekocht. De meeste mensen die eigenlijk eerder sporadisch met hun brommer rijden kiezen er niet voor om een gloednieuw exemplaar te kopen, integendeel. Zij geven de voorkeur aan een betaalbaar tweedehands exemplaar. Wanneer dat ook geldt voor jou kan het in principe het interessantst zijn om de gewone WA-verzekering af te sluiten. 

In de tweede situatie wordt het natuurlijk even een ander verhaal. Dan is het best mogelijk dat de WA-verzekering niet meer de meest optimale keuze. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat meer kilometers ook gelijk staat aan een hoger risico op een ongeval of in ieder geval op schade aan je brommer. Het hoeft dan ook zeker niet te verbazen wanneer het merendeel van de verzekeringnemers er in deze situatie voor kiezen om toch de voorkeur te geven aan een WA + beperkt of een WA + volledige cascoverzekering.

Tip 3: Hou rekening met de plaats waar je, je brommer parkeert

Optimaal je brommer verzekeren kan in de praktijk eigenlijk ook alleen maar wanneer je grondig rekening houdt met de plaats waar je deze gaat parkeren. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Zowel het risico op diefstal als het risico op bijvoorbeeld schade door vandalisme is namelijk sterk afhankelijk van de locatie waar je, je brommer plaatst. Kan je ze parkeren in een afgesloten garage? Dan spreekt het voor zich dat dit risico aanzienlijk lager komt te liggen dan wanneer je ze gewoon aan de kant van de straat moet laten staan. Niet alleen kan dit je keuze op vlak van brommerverzekering beïnvloeden, daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat dit kan doorwegen in de premieberekening van de verzekeraar. Een niet veilige omgeving om je brommer in achter te laten kan dan ook als gevolg hebben dat je verzekeringspremie omhoog zal gaan. 

Tip 4: Je brommer verzekeren doe je niet zonder te vergelijken

Een brommer verzekeren is iets wat je ook niet doet zonder even het volledige aanbod op de markt te bekijken. Ook dit is iets waar veel mensen toch een niet onbelangrijke fout in maken. Voor heel wat toekomstige verzekeringnemers geldt dat ze eigenlijk automatisch de verzekering voor hun brommer afsluiten bij hun vaste verzekeraar. Dat is natuurlijk hun goed recht, maar de kans is groot dat je op deze manier teveel gaat betalen. Je brommer verzekeren hoor je dan ook in de praktijk eigenlijk niet te doen zonder eerst even een vergelijking uit te voeren. Alleen maar door het uitvoeren van een vergelijking zal je namelijk uiteindelijk de beste brommerverzekering tegen de laagste prijs kunnen achterhalen.
De manier waarop je, je brommer verzekering gaat vergelijken is evenwel een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het uitvoeren van zo’n vergelijking is immers mogelijk op verschillende manieren. Zo kan je ze vergelijken op de website van een verzekeraar, maar is het ook mogelijk om ervoor gebruik te maken van een objectieve vergelijkingssite. Deze laatste optie is altijd de meest interessante. Enkel en alleen zo zal je namelijk echt een objectief beeld krijgen van de op financieel vlak voor jou meest interessante verzekering voor je brommer. Hou dan ook, wil je graag een brommer verzekeren? Dan is het uitvoeren van een vergelijking absoluut geen overbodige luxe!

1 gedachte over “Optimaal je brommer verzekeren met deze tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *