Motor pimpen: Dit kun je doen

motorfiets verzekeren

Wanneer je een motor aanschaft, zijn er allerlei zaken waar je aan moet denken: het afsluiten van de verzekering (op zoek naar een goedkope motorverzekering?), betalen van wegenbelasting en natuurlijk het onderhoud. Wie nog een stapje wil gaan, kan de motor pimpen. Er zijn verschillende opties waar je aan kunt denken: 

Accesoires Toevoegen

Het toevoegen van accessoires zijn een goede optie. Vaak ziet het er niet alleen leuk uit, het kan ook nog eens super handig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een camera op je motor monteren, of je installeert een usb-lader. Zo kun je je telefoon opladen tijdens het rijden: hoef je je daar geen zorgen meer over te maken wanneer je een lange tocht plant. 

Onderdelen 

De onderdelen die jouw motor bezit, kunnen gepimpt worden. Zo bestaat er poeder coating: een coating die het motorblok efficiënter maakt. Het resultaat van deze coating? Een betere verbranding en minder wrijving.

Kleur Veranderen

Wanneer je niet tevreden bent over de kleur van de motor, kun je de kleur veranderen. Je kunt bijvoorbeeld carbon of wrapfolie gebruiken. Wrapfolie zijn rollen met gekleurde folie. Je plakt deze folie over de onderdelen die je van kleur wilt veranderen. Toch niet tevreden? Wrapfolie is makkelijk te verwijderen. Het enige wat je nodig hebt voor het aanbrengen van wrapfolie zijn een warme föhn, een middel om de lak vetvrij te maken, een speciaal pasje om de folie glad te strijken en een YouTube filmpje.

Nieuwe Banden

Motorbanden zijn na een tijdje aan vervanging toe. Nieuwe banden zorgen niet alleen voor veiligheid: het kan de uitstraling van de motor een stuk beter maken. Zorg ervoor dat je de banden goed inrijdt.

Tip: Zorg altijd voor een goede motorverzekering. Je motor verzekeren doe je bij Direct Motor Verzekeren (motorfiets verzekeren)! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *