Mijn tuin project

      Geen reacties op Mijn tuin project

Net als vele medemensen werk ook ik momenteel vanuit huis. Het gaat me gelukkig best prima af. Het is natuurlijk even wennen en ik mis mijn collega’s ook wel. Er is echter wel één groot voordeel aan de hele situatie: ik heb opeens veel meer vrije tijd over! Minder vergaderingen en andere overleggen maken dat ik veel efficiënter te werk kan gaan en daardoor eerder klaar ben met mijn werkzaamheden. Natuurlijk hoef ik ook niet meer elke dag heen en weer naar kantoor te reizen of in de file te staan. Al deze tijd die ik nu overhoud kan ik daarom goed steken in mijn nieuwe project: het grondig aanpakken van de tuin. Lees hier alles over mijn plannen!

Voorbereidend sloopwerk

De eerste stap van mijn plan is het voorbereiden van de tuin. Dit is eigenlijk heel simpel: alles, maar dan ook echt alles moet er uit. Ik wil met een schone lei beginnen, dus van de schuur tot en met de tegels, van het grasveldje tot de schutting, alles moet gesloopt worden! Met het mooie weer van de afgelopen weken ben ik zelf al een heel eind gekomen, waardoor mijn achtertuin er nu uitziet als één grote zandvlakte zonder omheining. Natuurlijk zijn de buren daar niet al te blij mee, dus is het nu de eerste prioriteit om snel een schutting te plaatsen. Voordat het zover is moet echter eerst de fundering worden gelegd voor mijn nieuwe schuur.

De nieuwe schuur

De nieuwe schuur wordt het stralende middelpunt van de tuin. Deze schuur dient namelijk niet alleen ter opslag van onze spullen. Naast de schuur wordt een groot overdekt terras gerealiseerd, inclusief buitenkeuken, grote eettafel en luxe loungeset. Voordat we kunnen gaan bouwen moet er daarvoor eerst een goed fundament worden gelegd. Daarom komt er volgende week een aannemer die gaat starten met de graafwerkzaamheden. De schutting is verwijderd en de grond is kaal, dus ze kunnen overal goed bij. Het enige wat ik nog even moet regelen is een graafmelding maken. Gelukkig kan dat heel gemakkelijk via een speciale app, dus het doen van een Klic melding is zo gepiept!

Opbouwen

Als de graafwerkzaamheden zijn afgerond en de fundering is gestort, kan het opbouwen beginnen. Ik kan niet wachten, want dan gaan we pas echt resultaat zien! Ook zullen mijn buren vast heel blij zijn wanneer de nieuwe schutting is geplaatst. Ik houd jullie middels deze blog op de hoogte van alle ontwikkeling en stuur snel een update van de werkzaamheden en het eindresultaat!

Disclaimer doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.