Met deze tips bespaar je geld op je autoverzekering

besparen op je autoverzekering

In Nederland ben je bij wet verplicht om een verzekering af te sluiten als je een auto op je naam hebt staan. De premie voor een autoverzekering bedraagt over het algemeen enkele tientjes per maand, maar de premies van verschillende aanbieders kunnen sterk verschillen. Ben je benieuwd hoe je kunt besparen op de kosten van van je autoverzekering? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Vergelijk verschillende aanbieders

Je kunt bij veel verschillende aanbieders terecht als je een autoverzekering wilt afsluiten. Het is natuurlijk prettig om keuzemogelijkheden te hebben, maar een groot aanbod maakt het ook al gauw onoverzichtelijk. Gelukkig bestaan er verschillende handige online modules waarmee je autoverzekeringen met elkaar vergelijkt. Dit maakt het afsluiten van de juiste autoverzekering een stuk eenvoudiger en hierdoor voorkom je dat je teveel betaalt!

Benieuwd hoe zo’n vergelijkingstool werkt? Ik leg het je hieronder uit in een kort voorbeeld!

Stel: je hebt net een splinternieuwe Volkswagen Golf gekocht en je wil deze laten verzekeren. Voor het afsluiten van je Volkswagen verzekering ga je naar deze pagina. Allereerst vul je het kenteken in en je geeft wat aanvullende informatie, zoals informatie over het verwachte gebruik van de auto, het aantal verwachte te rijden kilometers per jaar en het aantal schadevrije jaren. Vervolgens toont de pagina een overzicht met passende verzekeringen. Je kunt dit overzicht sorteren op prijs, zodat je eenvoudig de voordeligste keuze maakt!

Overige tips om te besparen op je autoverzekering

Naast het vergelijken van verzekeringspremies, zijn er nog meerdere manieren om te besparen op je autoverzekering. Zo kun je er onder andere voor kiezen om de premie in één keer te betalen in plaats van maandelijks. De meeste verzekeraars berekenen namelijk extra kosten als je ervoor kiest om de premie in termijnen te voldoen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een passende dekking voor je auto te kiezen. Als je bijvoorbeeld een auto hebt waarvan de jaren al beginnen te tellen en waarvan de restwaarde laag is, spreekt het voor zich dat een all-risk verzekering niet de meest passende keuze is. Zorg dus dat je kieste voor de juiste dekking!