Meer comfort bij je dagelijkse fietstochten? Ga voor een elektrische fiets!

Tweedehands elektrische fiets

Wanneer je dagelijks op de fiets zit voor bijvoorbeeld je rit naar en van je werkplek of je onderwijsinstelling, dan bewijs je het milieu en je eigen gezondheid hoe dan ook een goede dienst. Vervoer per fiets zorgt namelijk in het geheel niet voor milieubelasting en hoe je het ook wendt of keert: fietsen is gezond. Wel kan fietsen af en toe behoorlijk zwaar of oncomfortabel zijn. Dit geldt vooral bij harde wind en/of regen. Als je meer comfort wenst tijdens je dagelijkse fietstochten, dan is het aanschaffen van een elektrische fiets een goede optie. Hierbij kun je gaan voor een nieuw model, maar een tweedehands elektrische fiets, bijvoorbeeld via een gespecialiseerde fietsenwinkel in Apeldoorn, is ook een uitstekende mogelijkheid.

Wat zijn de pluspunten van elektrische fietsen?

In vergelijking met andere vervoersmiddelen hebben elektrische fietsen de volgende voordelen te bieden:

  • Het biedt meer comfort dan een reguliere fiets.
  • Je beweegt je hiermee sneller voor dan met een reguliere fiets.
  • Mits je een goede accu hebt kun je met een elektrische grote afstanden overbruggen in vrij korte tijd.
  • Vergeleken bij bijvoorbeeld auto’s en brommers zijn e-bikes goed voor het milieu. Dit geldt zeker wanneer de accu van de elektrische fiets gerecycled kan worden.
Tweedehands elektrische fiets

Te duur? Ga voor tweedehands!

Als er dan toch een nadeel van elektrische fietsen genoemd mag worden, dan is het misschien dat de aanschafprijs hiervan hoog kan zijn. Let wel, dit geldt met name voor nieuwe elektrische fietsen. Als de prijs van een nieuw model je te gortig is kun je echter ook prima gaan voor een tweedehands exemplaar. Er is namelijk tegenwoordig een levendige tweedehandsmarkt in e-bikes. Verstandig is wel dat je deze koopt bij een gespecialiseerde fietsenwinkel. Zo weet je zeker dat je tweedehands exemplaar in goede staat verkeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *