Leuke manieren om zelf kleding te maken

Zoek jij nog een creatieve activiteit? Hoe leuk is het om zelf op een eenvoudige en goedkope manier kleding te maken? In deze blog delen we een aantal manieren hoe je dit kunt doen. Dan kun jij straks naar school of stappen met vrienden in je eigen gemaakte kleding. 

 

Shirts bedrukken 

Ben jij handig in design middels een computer? Ontwerp dan jouw eigen afbeelding op de computer en laat dit bedrukken op een shirt. Op het internet kun je vele websites vinden waar je shirts of polo's goedkoop kan laten bedrukken. Google bijvoorbeeld: polo bedrukken goedkoop en dan zal je een goede selectie hebben van potentiële aanbieders. Vaak hoor je verhalen dat mensen het zo leuk vinden om shirts te bedrukken met een eigen gemaakt desgin, dat ze van hun hobby hun werk maken. Ook worden er vaak shirts bedrukt voor uitjes zoals voetbalkamp en overige sporttoernooien. 

 

Oude kleding omtoveren 

Heb je veel oude kleding die je eigenlijk niet meer aantrekt maar toch niet kunt weggooien? Veel mensen hebben oude kleding in hun kast dat eigenlijk kapot is of het model is verouderd waardoor zij het niet meer aantrekken. Maar wie wat bewaard heeft wat, want van oude kleding kun je prima nieuwe kledingstukken maken. Heb je bijvoorbeeld een broek met gaten erin? In een mum van tijd maak je hier een korte broek van. Oude sjaals kun je omtoveren in hele nieuwe kledingstukken. Of zoek je in deze tijd nog naar mondkapjes? Gebruik hiervoor de stof van een oud kledingstuk. 

 

Patroon van internet halen 

Als beginnende kledingmaker kun je natuurlijk ook gewoon een patroon van het internet halen om hier iets leuks mee te maken. Ga vervolgens naar een markt of stoffenwinkel om leuke stofjes uit te kiezen. Heb je nog niet zoveel verstand van stof? Vraag de winkelmedewerkers om je een goed advies te geven. Natuurlijk kun jij je vooraf ook goed inlezen op het internet maar dit kost wel meer tijd. Wel is hiervoor vereist dat je een naaimachine in huis hebt. 

 

Creatief kleding maken

Ook kun je ervoor kiezen om geen kleding te maken van stof, maar bijvoorbeeld van materialen die je op straat vindt zoals plastic of vuilniszakken. Deze kleding zal je zelf niet zo snel aantrekken, maar misschien wordt het wel een echte bijzondere kunst! 

 

Kleding maken is de laatste tijd een populaire bezigheid. Vooral nu tijdens de corona crisis zorgt het voor een hoop vermaak. Ook is kleding zelf maken veel populairder geworden omdat mensen grote merken niet meer vertrouwen. Dit komt doordat de kleding prijzen zo laag liggen dat je echt denkt van: Hoe dan?