Het voordeel van een echte mamafiets

Fietsen is een tweede natuur voor de meeste Nederlanders. Wij Nederlanders zorgen daarom altijd goed voor onze fietsen. Wij zorgen zelfs zo goed voor onze fietsen en fietspaden dat wij hier wereldwijd om bekend staan. Toch heb ik soms het idee dat mensen zich niet helemaal verdiepen in alle verschillende soorten fietsen. Je hebt namelijk verschillende fietsen die perfect zijn voor specifieke gebruiken. Dan heb ik het niet over de racefiets voor als je gaat wielrennen of de mountainbike voor als je gaat mountainbiken. De normale fiets is in het algemeen een hele goede fiets. Deze fiets is stevig, gaat lang mee, heeft een aantal versnellingen en zal je nooit teleurstellen. Toch zijn er andere varianten van de normale fiets die ons leven in speciale gevallen een stuk gemakkelijk kunnen maken. Neem bijvoorbeeld de mamafiets. Ik zie zoveel vrouwen met hun kinderen op een normale fiets naar school gaan. Ik denk dat ze nog nooit hebben gehoord van de voordelen van een mamafiets.

Wat is een mamafiets?

De mamafiets, of moederfiets, is speciaal voor de vrouw die graag haar kinderen op de fiets ergens mee naar toeneemt. Dat kan naar school zijn, of gewoon eventjes naar het park. Uiteraard kan papa er ook gewoon op fietsen. Een mamafiets lijkt op een vrouwenfiets, dat zie je aan het lagere frame. Maar er zijn wel degelijk veel verschillende tussen een damesfiets en een mamafiets. Het frame van de moederfiets heeft een diepere knik, dat betekent dat je een nog lagere instap hebt dan bij een normale damesfiets. Dat maakt het een stuk makkelijker om op te stappen als er al kinderen voor en achterop zitten. Daarnaast is de afstand tussen het stuur en het zadel groter. Dat betekent dat je altijd voldoende ruimte hebt voor een stuurbeweging, ook als er een kind voorop zit. Tot slot heeft de mamafiets twee poten. Dus je kan gemakkelijk afstappen zonder de balans van de fiets (met de kinderen erop) kwijt te raken.

Te veel om op te noemen

Eigenlijk zijn er nog meer specificaties waar ik u op zou willen wijzen, maar dan ben ik wel erg lang aan het praten. Bent u een moeder die veel uw kinderen meeneemt op de fiets, dan is dit de perfecte fiets voor u. Hij is speciaal bedoelt om gemakkelijk kinderen mee te kunnen nemen op de fiets. Het is tijd dat u afstapt van uw normale damesfiets en kiest voor een moderne mamafiets. U blijft tenslotte een echte Hollandse fietser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *