Epoxy giethars gebruiken voor je kantoor

Epoxy is een vorm van chemische hars. In vergelijking met polyester is epoxy over het algemeen een veel beter product. Epoxy giethars is waterdicht, krimpt niet, hecht op bijna alle materialen, is beter bestemd tegen chemische middelen en ruikt minder sterk. Met epoxy giethars kun je enorm veel maken. Denk aan het afwerken van meubels maar ook het maken van decoraties en meubelstukken.

 

Het materiaal Epoxy

Epoxy is in vergelijking met polyester wel duurder en kan bij zonlicht verkleuren. Een oplossing is om een UV-blocker toe te voegen. Epoxy mag duurder zijn, de voordelen voor het kiezen van epoxy zijn erg groot. Epoxy kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Een groot voordeel is dat epoxy waterdicht is. Daarom is epoxyhars heel geschikt als coating voor een keukenblad of tafel. De transparante bescherming van de epoxy is daarnaast goed te gebruiken voor andere soorten coating. Zo kun je epoxy gieten op als vloer. Je ziet als DIY project wel dat 1 centen worden verzameld en over de vloer verdeeld worden met een laag epoxy daarover. Het voordeel van epoxy als coating, is dat het goed schoon te houden is. Epoxy hecht ook op bijna alle materialen. Niet alleen hout, maar ook aluminium, beton, verschillende kunststoffen en meer. 

 

Epoxyhars aanbrengen

Epoxy is een chemische hars die bestaat uit de materialen hars en een harder. Epoxy maak je door de materialen goed te vermengen tot plastic polymeer materiaal. Op het etiket van de epoxy en harder staan de verhoudingen voor het mengen. Afhankelijk van het soort epoxy verschillen deze eenheden. Op het etiket staat aangegeven of je op gewicht of volume moet mengen. Houd dus een weegschaal en maatbeker bij de hand om de epoxy en hars zorgvuldig te mengen. Meestal is de droogtijd 12 tot 24 uur. 

 

Epoxy hars gebruiken voor decoraties

Naast het gebruiken van epoxy om een houten tafel te verfraaien of coaten, kun je ook echt een kunstwerk ervan maken. Een tafelblad idee is om materialen zoals Lego of mozaïek in ondiepe bak leggen en epoxy erover gieten. Wat je veel ziet is sieraden en decoratie in huis gemaakt met epoxy. Sieraden zoals ringen met verschillende kleuren of bloemen erin. Kettingen zie je vaak als combinatie met hout, bloemen of andere accessoires. Epoxy kun je zelf gebruiken voor het maken van een lamp. Dit doe je door led lichtjes in de hars te brengen. Epoxy hars is voor heel veel creatieve en praktische doeleinden geschikt.