Een uitvaart regelen

      Geen reacties op Een uitvaart regelen

Het is geen fijn onderwerp, maar het is in deze tijd helaas voor veel mensen onverwachts een realiteit geworden en juist daarom is het een belangrijk onderwerp om over te blijven praten. Het coronavirus grijpt ons allemaal op verschillende manieren, er is niemand die er nog geen hinder aan ervaren heeft. Maar laten we even extra stil staan bij degenen die iemand verloren zijn waar ze anders nog jaren mee hadden gehad. Niet alleen opa's en oma's, maar ook zoons, dochters, ooms en tantes, broers, zussen, neven en nichten. Ondanks een lijkend perfecte gezondheid kan het een tijdje geleden plots mis zijn gegaan. En zeker bij zo'n onverwachte dood komt er een hoop kijken. Bij ongezonde mensen aan het eind van hun leven kun je ze nog allerlei vragen stellen en een plan maken voor het regelen van alle belangrijke zaken. Maar als iemand onverwachts komt te overlijden is het een extra grote klap, en daarmee nog moeilijker om zaken op orde te stellen. Omdat we ons voor kunnen stellen dat je daar wel wat steun in kunt gebruiken, zetten we hier even alle belangrijke dingen op een rij. Er komt een hoop hooi op je vork van de ene op de andere dag, en omdat het rouwproces daarnaast ook nog zo vers is is het lastig – vrijwel onmogelijk zelfs – om alles op een rijtje te krijgen.

Vind een begrafenis ondernemer

Als iemand uit jouw naaste omgeving plots is komen te overlijden, is dit ons gouden advies om als eerste in orde te maken: ga op zoek naar een begrafenis ondernemer. Dit is iemand die je kan helpen op persoonlijk gebied, met het verwerken van het verlies, door een enorme steun kan bieden op het gebied van praktische zaken, door op een rijtje te zetten wat er moet gebeuren en je vervolgens grote dingen van dat lijstje uit handen te nemen. Als je nog een beetje energie in je over hebt, is dit een belangrijke eerste stap om te zetten. 

Wat doet een begrafenis ondernemer?

Een begrafenis ondernemer kan je helpen praktische zaken in orde te maken vlak na het overlijden van een dierbare. Hij of zij denkt aan de kleine dingetjes waar jouw hoofd in het rouwproces niet naar staat: kaarten versturen, addressering, contact met het uitvaart centrum, auto's regelen, plechtigheid en muziek. alle kleine details die een uitvaart moeten maken precies zoals jij of jouw dierbare het voor ogen had – want voor altijd afscheid nemen doe je maar één keer.