Een leeg kantoor het ideale moment voor een opfrisbeurt

De corona crisis treft ons allemaal. Echter, zijn er branches die prima overleven of zelfs floreren. Een goed voorbeeld hiervan is e-commerce industrie. We zitten veel thuis en spenderen veel tijd op ons telefoon of achter onze laptop. Het gevolg is we steeds meer online bestellen. Ben jij een ondernemer die zijn hoofd boven water weet te houden en ruimte over hebt. Dan zeggen wij grijp deze kans. Bijvoorbeeld bij een marketingbureau’s werken de medewerkers veelal vanuit huis. Het kantoor staat dus voor een geruime tijd leeg. Dit is dus het ideale moment om je kantoor een opfrisbeurt te geven. Je verbouwing zal geen medewerker in de weg zitten en niet ten koste gaan van je uitstraling op de korte termijn. Bezoek van klanten wordt immers afgeraden. Vandaag delen wij een aantal tips die jouw kantoor weer laten bruisen. Een leuke verrassing voor je medewerkers. Ze zullen na de crisis extra gemotiveerd aan de slag gaan. 

 

Likje verf doet wonderen

Een eenvoudige maar uiterst effectieve manier om je kantoor een nieuwe uitstraling te geven is een likje verf. Kantoren kunnen al vaak saai en grauw ogen. Fletse en verkleurde muren wekken niet bepaald een goed humeur op bij je medewerkers. Maak je muren weer stralend wit en ga vervolgens creatief aan de slag. Je kan bijvoorbeeld willekeurig enkele wanden in een felle kleur schilderen die past bij je huisstijl of logo. Het zorgt voor een moderne en frisse look. Heb je de smaak te pakken dan kan je ook een bepaald motief schilderen op je wanden. De klus hoeft niet een vlekkeloos te verlopen want er is toch niemand aan het werk op locatie. 

 

Breng je kantoor tot leven met kamerplanten

Een andere manier om eenvoudig je kantoor weer te laten stralen is het aanschaffen van kamerplanten. Groen is de kleur van nieuw leven. De meest saaie kantoor kan opgefleurd worden met wat planten. Het zorgt voor een levendige uitstraling en contrast. 

 

Investeer in de toekomst en bespaar kosten met goede isolatie

Het is leuk om de uitstraling aan te passen maar het is ook goed om  te investeren in de toekomst. Een tip is het aanbrengen vloerisolatie of muurisolatie. Een goede isolatie zorgt ervoor dat warmte makkelijker behouden blijft en je dus bespaart op stookkosten. Daarnaast is het goed voor de luchtvochtigheid in je werkruimtes. Een aangename temperatuur en luchtvochtigheid zijn natuurlijk bevorderlijk voor de gemoedstand van je medewerkers.