Een auto verkopen: wanneer het overwegen waard

Als je op punt staat je auto te verkopen, zal je wellicht al enkele bedenkingen hebben gemaakt waarom je dit gaat doen. Een verkoop auto doe je niet over een nacht ijs en moet sowieso weloverwogen gebeuren. Vaak hangt het van verschillende externe factoren af. Om te beginnen zal je de juiste verkoopkanalen moeten zoeken om je auto van de hand te doen. Eén van die vragen die je zelf moet beantwoorden is of je een auto gaat verkopen aan een particulier of aan een autodealer. En vooral hoe belangrijk de financiële kant van de verkoop auto moet opbrengen. Als je snel wil handelen, kan je best een autodealer onder de arm nemen. Het grote nadeel is dat je minder voor je auto gaat krijgen dan bij een particuliere auto verkoop.

Je auto laten keuren of toch niet

Bij verkoop auto speelt een onderhoudsboekje een grote rol. Het voorleggen van zo’n boekje geeft aan dat de auto heel goed is onderhouden. Stel dat je onvoorzien toch het boekje niet gaat vinden, kan je nog altijd bij je autodealer een kopie opvragen. Een ander voordeel wanneer je je auto aanbiedt, is hoe lang je APK keuring nog geldig is. Dat is een extra verkoopargument. Soms loont het immers de moeite waard om de APK voor de verkoop zelf te laten verlengen.

Plaats een advertentie met foto’s

Een goede indruk maken bij een verkoop auto doe je door minimum 5 foto’s te schieten van je vierwieler. Zowel langs de binnen- als buitenkant. Vergeet niet het dashboard onder de aandacht te brengen. Daarnaast zal je auto een uitgebreide schoonmaakbeurt moeten ondergaan. Zorg dat je uiteraard de nodige persoonlijke spullen hebt weggehaald. Een foto met kilometerstand maakt altijd indruk en zorgt voor veel vertrouwen bij de koper. Wanneer je auto speciale accessoires heeft, moet je dit wel benadrukken. Denk maar aan speciale velgen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *