De voordelen van dubbelglas in je woning

      Geen reacties op De voordelen van dubbelglas in je woning

Vrijwel alle ouders met (jonge) kinderen worstelen in meer of mindere mate met de huidige situatie waarin iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven. Werk, school en privé lopen continu door elkaar heen, maar dankzij het prachtige weer kunnen de kinderen wel lekker in de tuin spelen. Bijvoorbeeld lekker voetballen in de achtertuin. Maar dan hoor je ineens een harde knal en het geluid van brekend glas. Jawel, de voetbal is door de ruit gegaan. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd hebben. En als het glas dan toch vervangen moet worden kies je natuurlijk voor dubbelglas.

Enkel glas vervangen

In oudere woningen zie je vaak dat de ramen van enkel glas zijn. Dit is vaak iets waarvan de huiseigenaren denken: “dat vervang ik nog wel een keer voor de dubbele variant”, maar in de praktijk komen ze hier niet aan toe. Totdat er een voetbal door de ruit gaat en een reparatie dus noodzakelijk is. In dat geval is het heel eenvoudig; het enkel glas gaat eruit en er komt dubbel glas in het kozijn. Er zitten namelijk veel voordelen aan deze glazen.

Betere isolatie en minder geluidsoverlast

Wanneer je je ramen met enkel glas hebt vervangen voor de dubbele optie zullen je direct een aantal zaken opvallen. Ten eerste zal je merken dat je huis veel beter geïsoleerd is. Dit merk je doordat je huis in de winter veel minder snel koud wordt zonder de verwarming aan en dat je woning in de zomer lekker lang koel blijft. Dit is niet alleen heel fijn, maar het scheelt ook behoorlijk veel energiekosten. Een bijkomend effect van een betere isolatie is dat ook geluid van buiten minder goed te horen is. Het isoleert dus ook geluidsoverlast van buiten de woning. Deze voordelen maken dat het logisch is dat je voor dubbel glas kiest.

Gewoon dubbel glas of HR++ glas

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten waar een spouw tussen zit. Maar je kan ook kiezen voor HR++ glas. Bij deze variant zit er tussen de twee glasplaten een coating en gasvulling. Wat is hier het nut van? Ten eerste zorgt de coating ervoor dat warmtestraling gereflecteerd wordt en dit heeft als effect dat de warmte binnen blijft. Ten tweede zorgt de gasvulling tussen de glasplaten ervoor dat de temperatuur “geïsoleerd” wordt. Kou van de buitenste glasplaat kan niet door worden gegeven aan de binnenste plaat en andersom. Dit is dus de luxe optie qua dubbel glas.