De voordelen van de achteruitrijcamera

achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is een erg handig camerasysteem in een rij voertuig. Door middel van het camerasysteem kan de bestuurder precies zien wat er tijdens het achteruit rijden achter hem gebeurt en hoeveel ruimte je nog hebt. Het is veel veiliger dan een gewonden achteruitkijkspiegel, dit komt doordat je met de achteruitrijcamera de volledige dode hoek achter de auto ziet. De camera zit per voertuig op een andere plek. Vaak is dit bij de kentekenplaat, nabij of op de achterruit of op het logo van het automerk. Wanneer je als bestuurder naar achter rijdt, wordt het systeem automatisch geactiveerd. De beelden verschijnen dan op de boordcomputer.

achteruitrijcamera

Het verschil per voertuig

Voor elk voertuig is er een andere uitrijcamera. Ook zijn er voor alle voertuigen verschillende camera’s. Het ligt er net aan waaraan je wilt dat de camera voldoet. Zo heb je bijvoorbeeld voor de campers een bedraad systeem met 1 of 2 camera ‘s, of een zeer uitgebreid systeem voor de grotere campers met achteruitrijcamera ‘s en dode hoek camera ‘s . bij landbouwvoertuigen kun je kiezen uit aansluitmogelijkheden tot 4 camera’s. Daarbij is het mogelijk om meerdere camera’s tegelijkertijd te zien, of om automatisch over te schakelen naar een bepaalde camera bij bijvoorbeeld achteruitrijden, links of rechtsaf slaan. Zo heb je voor elk voertuig verschillende camera’s met extra eigenschappen. Bij deze eigenschappen kun je bijvoorbeeld denken aan de kijkhoek, nachtzicht, waterdichtheid, microfoons enz.

achteruitrijcamera

De verschillende soorten camera’s

Er zijn ook erg veel soorten camera’s. Je hebt de HD-uitrijcamera’s. Deze hebben de beste kwaliteit zowel overdag als in de nacht, ook de kwaliteit is tot wel drie keer scherper. Deze systemen zijn helemaal compleet, ze beschikken over afstandslijnen zonneklep afstandsbediening spiegelbeeld en normaal beeld, aanpasbare oriëntatie en automatische schakelmogelijkheden. Ze hebben nachtzicht tot wel 20 meter. Je hebt de gewone complete systemen, deze beschikken over alles wat je nodig hebt. De losse camera’s krijg je alleen een camera geen scherm of iets erbij, deze kun je onderscheiden van elkaar door chipset, kijkhoek, waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, verwarming, spiegelbeeld, plaatsing en behuizing. Ook heb je camera’s op bluetooth dan kun je zelf het apparaat kiezen waarop je beeld wilt krijgen.