De voordelen en nadelen van een e-chopper

e-chopper

Er zijn zoveel elektrische voertuigen om uit te kiezen tegenwoordig dat je ze ongetwijfeld niet allemaal kent. Een relatief nieuw model dat nu al erg populair is, is de e-chopper. Een e-chopper is geïnspireerd op de stoere Harley Davidson motoren. Ze zijn echter een stuk beter voor het milieu dan een echte Davidson.

e-chopper

Elektrisch rijden

Wie het belangrijk vindt om goed te zijn voor de wereld die investeert in elektrisch rijden. Een elektrische auto is echter nogal prijzig, zelfs met de mogelijke subsidies. Het is dan ook voor velen nog geen optie om elektrisch te gaan rijden. Althans, niet op die manier. 

Maar je kunt natuurlijk wel een e-chopper aanschaffen. Deze elektrische ‘’motoren’’ lijken meer op scooters en gaan best hard, waardoor je ze goed kunt gebruiken als alternatief op de auto. Ze zijn bovendien natuurlijk ook veel zuiniger dan bijvoorbeeld een normale brommer of scooter.

Huren of kopen

Natuurlijk kun je een e-chopper kopen maar als je nog niet zeker bent van wat je wil dan kun je altijd een keer een proefrit maken. Of je kunt een tijdje een e-chopper huren. Dan kun je er op je eigen gemakje kennis mee maken en kijken of dit inderdaad is wat je wil. 

e-chopper

Elektrische fiets als tussenstap

Wanneer een e-chopper een stapje te ver is dan kun je eerst nog overstappen op een elektrische fiets. Dat is een goede optie voor wanneer je nog niet zeker bent van het elektrische rijden en eerst kennis wil maken ermee.