De beste Groningen rijschool is niet altijd de goedkoopste

Het is erg gemakkelijk om een Groningen rijschool uit te kiezen op prijs, maar is dat ook verstandig? Een goedkope rijschool waarmee je geen klik hebt en waarbij je weinig kans van slagen maakt is op de lange termijn duurder dan een rijschool waarbij je dat wel hebt. Het is beter om je Groningen rijschool uit te kiezen door eerst een selectie te maken en dan naar de prijs te kijken. Een kwalitatieve rijschool waarbij jij je goed voelt is essentieel tijdens je lessen. Je herkent deze aan de onderstaande punten.

Kies een Groningen rijschool met een bovengemiddeld slagingspercentage

Het gemiddelde slagingspercentage van rijscholen in Nederland is 50%. Dat betekent dat 50% van alle leerlingen die ze naar het examen sturen bij de eerste keer slaagt. Een hoger slagingspercentage betekent dat de rijschool de leerlingen niet te vroeg naar examens stuurt, dat deze goed zijn voorbereid en weten wat ze moeten doen en dat er kwaliteit wordt geleverd. Het slagingspercentage is dus een waarde waar je het eerste naar kijkt als je een Groningen rijschool uitkiest. Het geeft je een idee van wat jouw kans van slagen is als je je bij hen aansluit.

Maak duidelijke afspraken

Het is altijd goed om een Groningen rijschool uit te kiezen die van tevoren duidelijke afspraken met je maakt. Zij moeten je presenteren met een document waarin precies wordt aangegeven wat er gebeurt als de lesauto op het laatste moment uitvalt, als de rijinstructeur de les afzegt of als jij niet komt opdagen. Dit document wordt getekend door jou en de rijinstructeur, eventueel ook door je ouders. Zo is alles duidelijk en kunnen er geen misverstanden en vervelende situaties ontstaan.

Kies een rijschool die een leskaart hanteert

Bij het uitkiezen van een Groningen rijschool is het verstandig om te vragen of er een leskaart wordt gehanteerd. Dit is een document waarin exact wordt bijgehouden wat jullie tijdens je les gedaan hebben en hoe je voortgang is. Een leskaart geeft structuur aan je lessen, jij kunt in één oogopslag zien hoe ver je bent en je instructeur weet wat je goed doet en wat nog aandacht nodig heeft. Je gaat in je volgende les net zo gemakkelijk door met waar je was gebleven. Lessen bij een Groningen rijschool die gebruik maakt van een leskaart zijn vaak veel beter georganiseerd en efficiënter.

Een klik met de instructeur

Met de bovenstaande punten heb je een selectie kunnen maken van kwalitatieve rijscholen in Groningen. Nu is het tijd om een keuze te maken. De prijs is dan belangrijk, maar het is ook goed als er een klik is met de rijinstructeur. Dat weet je pas later, maar je kunt altijd vragen om een proefles. Je beoordeelt dan zelf of je je met hem of haar op je gemak voelt. Kies vervolgens de Groningen rijschool uit waarbij je de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgt en je rijlessen beginnen. Voordat je het weet heb jij dan ook je rijbewijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *