Ben je op zoek naar lingerie in grote maten? Hier moet je op letten!

Ben jij op zoek naar lingerie in grote maten? Wanneer je gezegend bent met een flinke boezem kan het knap lastig zijn om de juiste bh te vinden. Veel merken hebben enkelt cupmaten die gaan tot en maat D. Voor een maatje meer moet je al snel naar een speciale lingeriezaak waar bh’s ook vaak duurder zijn. Dan is het ook nog maar afwachten of jij er eentje kan vinden die voldoet aan jouw wensen en of ze nog wel verkrijgbaar zijn. Heb je er eenmaal eentje gevonden maar weet je niet zeker of de bh helemaal geschikt is? Wij vertellen je hier waar je op moet letten bij lingerie in grote maten. 

Juiste cup

Als je de juiste cup hebt gevonden valt jouw borst hier optimaal in. Door de juiste cupmaat te kiezen weet je zeker dat je met een goed ondersteunende en comfortabele bh de winkel uitloopt. Twijfel je toch of de cup wel de juiste is? Schaam je niet om het te vragen aan een van de winkelmedewerkers. Heb je ook al besloten naar wat voor cup je op zoek bent? Eentje die je kan dragen onder een strak t-shirt of een laag uitgesneden top? Misschien zoek je wel naar iets met sexy kant of wil je een gladde cup? 

Omvang 

Veel dames kiezen de verkeerde omvang. Een goede support van je borsten wordt namelijk voor een groot deel bepaalt door de omvang. Houd er ook altijd rekening mee dat dit op den duur zal gaan uitrekken. Kies daarom niet voor een te grote omvang, maar ook zeker niet te strak. Wanneer je voor een te strakke omvang kiest zal je dit tijdens de eerste paar keer dragen als niet prettig ervaren. Hierdoor zou het kunnen dat je de bh niet meer aan wilt omdat het simpelweg te veel knelt voordat het is uitgerekt. Een goede omvang zorgt ervoor dat jouw borsten geen nek en rugklachten meer geven. 

Zijkanten

Kies altijd voor een bh die stevige zijkanten hebben. Zo worden jouw borsten naar voren geduwd zodat de beugel er goed omheen valt. Zo prikt de beugel niet continue op jouw borsten. 

Schouderbandjes

Kijk naar het materiaal van de schouderbandjes. Voelen ze al snijdend aan? Dan is dit niet de beste optie. Ook is het belangrijk dat je vooraf al weet wanneer je de bh gaat dragen. Als je het draagt met een hemdje kun je het beste kiezen voor zo dun mogelijke schouderbandjes. 

Sluiting

Grote maten bh’s hebben vaak drie haakjes om het geheel te sluiten. Wanneer je gaat passen moet de bh altijd op de ruimste sluiting goed zitten. Naarmate het uit gaat rekken kun je het strakker trekken door de bh te sluiten op het tweede haakje.