Belangrijke weetjes over je autoverzekering!

      Geen reacties op Belangrijke weetjes over je autoverzekering!

Veel jongeren kunnen nu al beginnen met autorijden wanneer ze 16 jaar en 6 maanden zijn en met veel geluk tijdens het toetsen mogen ze met begeleider al met 17 jaar rijden. Maar de aanschaf van een auto zal meestal later in het leven gebeuren. Er zijn een aantal belangrijke dingen die je dan moet weten en moet regelen voor je auto. Bij de aanschaf van een auto moet je een autoverzekering hebben. Er zijn echter tal van verzekeraars om uit te kiezen, wel meer dan 120! We vertellen je in dit artikel met welke zaken je rekening moet houden wanneer jij je autoverzekering kiest!

besparen op je autoverzekering

Verplicht: De WA-verzekering

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor elke Nederlandse auto-eigenaar. Daarnaast is het ook mogelijk om een allrisk verzekering af te sluiten, met een allrisk verzekering ben je verzekering voor meer dan wat een wa-verzekering je aanbiedt. Maar wanneer je in je auto rondrijdt zonder WA-verzekering riskeer je een boete van ruim € 550,-. 

De groene kaart laat zien dat je verzekerd bent en deze ontvang je dan ook van je verzekeraar. Dit document is het verzekeringsdocument sinds 1949 en laat zien dat jij verzekerd bent met een aansprakelijkheidsverzekering. Het is niet nodig om de groene kaart continu op zak te hebben, het wordt alleen aangeraden. Op de kaart vindt je alle belangrijke informatie over je verzekering. Vooral wanneer je een schadeformulier moet invullen na een incident heb je je groene kaart nodig. Je moet namelijk je kaartnummer invullen. Niet alleen in Nederland vindt je de groene kaart, in andere Europese landen is de groene kaart het nationale verzekeringsbewijs. De groene kaart moet dus ook mee op vakantie! Let op! Wanneer je een auto met een zwart kenteken hebt gelden andere regels, deze vallen onder de oldtimerregeling. Kijk voor specifieke verzekeringen voor volvo oldtimers bij autoverzekeringen van Totaal Besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *