Autorijschool en verzekeringen, waar moet je op letten?

Als autorijschool is het belangrijk goed verzekerd te zijn. Je bent veel onderweg met leerlingen en ook al is er de veiligheid van de extra besturing, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Waarom moet je je verzekeren en wat zijn de belangrijkste autorijschool verzekeringen? We zetten een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

Waarom je als autorijschool verzekeringen nodig hebt

De belangrijkste reden is dat het wettelijk verplicht is om bepaalde verzekeringen te hebben. Doordat je werkt met onervaren personen achter het stuur is er een relatief hoog risico op schade en ongevallen. Als instructeur ben je hiervoor altijd verantwoordelijk omdat je de juridische bestuurder van de lesauto bent.

De belangrijkste verzekeringen

Het is dus belangrijk om als autorijschool de verzekering op orde te hebben. Dit zijn de belangrijkste:

WA-verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Met deze verzekering wordt de schade van anderen gedekt waarvoor jij wettelijk aansprakelijk bent. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk, WA beperkt casco of WA volledig casco.

Het kan ook handig zijn voor een autorijschool om verzekeringen af te sluiten waarbij vervangend vervoer gedekt is. Bij ongevallen kunnen dan de lessen gewoon doorgaan.

Schadeverzekering voor inzittenden (SVI)

Tijdens de rijles ben je als instructeur de juridische bestuurder van de auto. De leerling geldt als bijrijder. Bij een ongeval kan de leerling (en andere inzittenden) jou aansprakelijk stellen. Om dit te voorkomen is een schadeverzekering voor inzittenden belangrijk. Hierdoor zijn én de leerlingen én jij als instructeur gedekt voor alle materiële en letselschade die is ontstaan door een ongeval. Bekijk goed alle opties voor een lesautoverzekering voor je een definitieve verzekering afsluit. Wat zijn de haken en ogen?

Zakelijke rechtsbijstandsverzekering

Om verzekeringstechnisch ingewikkelde situaties te voorkomen en professioneel te kunnen oplossen, is het slim om een rechtsbijstandsverzekering te hebben. Bij ongevallen ben je dan verzekerd van juridische hulp.

Aansprakelijkheidsverzekering Werkgever Verkeer

Dit is een aansprakelijkheidsverzekering voor werkgevers. Hiermee is de aansprakelijkheid goed geregeld voor iedereen die als werknemer deel moet nemen aan het verkeer en waarbij de werkzaamheden ervoor kunnen zorgen dat de werknemer betrokken kan raken bij een ongeval.

Tot slot
Tot zover een aantal aandachtspunten en tips over de juiste verzekeringen voor autorijscholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *