5 tips voor een volwassen slaapkamer interieur

Ben jij de studententijd een beetje ontgroeid en is het tijd om je slaapkamer interieur te laten meegroeien? In deze blog lees je vijf tips hoe je jouw interieur een luxere en meer volwassen uitstraling aan jouw slaapkamer geeft met wat handige tips.

Verplaats je bed

Je slaapkamer de volwassen look geven kan heel simpel zijn. Je kunt bijvoorbeeld (als je slaapkamer groot genoeg is) het bed verplaatsen naar het midden van de kamer, in plaats van tegen de muur aangeschoven.  Probeer het eens uit en ervaar hoe anders de look en feel van je slaapkamer meteen is! 

Strakke muren

De muren en de vloer zijn de basis van elke ruimte. Een nieuwe vloer is een behoorlijke investering, maar maakt enorm veel uit. Dit geldt ook voor de muren van je huis. Zitten er boorgaten, oude spijkers of afdrukken en vlekken op je muren? Dit kun je eenvoudig verhelpen door de muur op te vullen met wat muuropvuller, en er een likje verf overheen te doen. Minimale inspanning, maximaal resultaat!

Kunst 

Ik vond het uitzoeken van mooie kunst een van de moeilijkste dingen, maar nu ik het eenmaal uitgevogeld heb ben ik er enorm blij mee. Het is best lastig om je eigen stijl te bepalen, maar door veel inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Pinterest kom je al een heel eind. Je kunt kiezen voor één groot mooi schilderij, maar ik zelf ben gegaan voor verschillende grootte posters. Dit heb ik opgehangen in mooie lijsten en gaf mijn slaapkamer meteen een volwassen uitstraling. 

Zonwering 

De beste investering die ik in mijn slaapkamer gedaan heb is zonwering. De zon staat in de ochtend vol op mijn kamer waardoor ik in het weekend vaak al om 7 uur ’s ochtends klaarwakker was. Door binnenzonwering te kopen is mijn kamer op een stijlvolle manier beschermd tegen de felle zon, en slaap ik als een roosje! 

Planten

Door planten in je kamer te zetten maak je de kamer helemaal compleet. Plaats hem in een mooie pot en je bent klaar. Zelf ben ik gegaan voor een bananenplant, met grote mooie groene bladeren. Deze heeft weinig aandacht nodig en zal dus niet binnen een week dood gaan als je hem even vergeet water te geven. Je kunt bijvoorbeeld ook een hangplant ophangen in je slaapkamer. Planten zien er leuk uit én hebben een luchtzuiverend effect. Een win-win situatie dus!